U bevindt zich hier:
 • WEBSHOP

   »
 • Het wiebelmannetje en de klutskuikens

  alt

  Op een dag besluit Wiebe op zoek te gaan naar een plek waar hij niemand tot last is. En dan zit hij opeens opgescheept met twee kuikens...

  Lees verder »
 • Het wiebelmannetje ontmoet de steenbrekertjes

  alt

  Ondanks zijn prachtige klutskuikenkussen, vindt Wiebe het nog altijd erg naar dat hij zo wiebelt. Hij besluit op zoek te gaan naar de maker van de toverwolk, in de hoop dat deze hem kan ontwiebelen.

  Om zijn kussen en zijn eten voor onderweg te vervoeren, leent hij een karretje van de bosdwergen. Hij komt niet erg
  ver, de steenbrekertjes vernielen direct zijn karretje...

  Lees verder »

Het wiebelmannetje

De wiebelmannetje-reeks is een boeiende serie voorlees-/prentenboeken voor kinderen vanaf 4 jaar. Voorleesboekjes met kleurrijke, vrolijke illustraties, waarin héél zachtjes doorklinkt dat ‘anders’ zijn dan anderen, helemaal niet erg is. 

alt
alt

De verhaallijnen in de boekjes over het wiebelmannetje hebben steeds een grote mate van overeenkomst. Eerst komt Wiebe in de problemen door zijn gewiebel, maar aan het einde van elk afgerond verhaal zorgt het gewiebel altijd voor de oplossing.

In Het wiebelmannetje ontmoeten we Wiebe op het moment dat hij net klaar is met houthakken voor de bakker. In plaats van zijn volgende klusje te doen, gaat hij stiekem vissen in de rivier. Hij valt in slaap en wordt overvallen door een knetterende toverwolk. Vanaf dat moment wiebelt hij… 

In het tweede deel Het wiebelmannetje en de klutskuikens gaat Wiebe op zoek naar een plek waar hij niemand tot last is met zijn gewiebel. Bovenin een hoge boom denkt hij die plek te hebben gevonden. Hij weet echter niet dat Mevrouw Vogel precies in die hoge boom haar nest heeft en door zijn zijn gewiebel raken haar eieren helemaal geklutst... en dus haar kuikens ook. Ze laat haar kuikens in de steek en Wiebe mag ze opvoeden! Dat lukt hem, want door zijn gewiebel vallen ze heerlijk in slaap. Als de kuikens aan het eind van het verhaal ook nog eens de oplossing hebben gevonden voor zijn wiebelprobleem, lijkt alles goed te zijn afgelopen.

Maar Wiebe vindt zijn gewiebel nog steeds best lastig, ondanks zijn prachtige klutskuikenkussen. Hij besluit in het derde deel (Het wiebelmannetje en de steenbrekertjes) op zoek te gaan naar de maker van de toverwolk. Die zal toch vast wel een toverwolk kunnen maken die hem weer ontwiebelt?

Op zijn lange reis ontmoet hij in verschillende vervolg-delen de meest uiteenlopende vreemde lieden...  

 • Wiebelmannetje-reeks

  Het wiebelmannetje

  Het wiebelmannetje en de klutskuikens

  Het wiebelmannetje ontmoet de steenbrekertjes 

  Het wiebelmannetje en de boze kabouters