U bevindt zich hier:

Actueel

 

Verhalen uit de verwilderde tuin

9 juni 2015

Schrijver en illustrator Harald Timmer schrijft tweede boek samen met kinderen! Verhalen uit de verwilderde tuin is een prachtig sprookjesboek met verhalen van 22 kinderen uit groep 5 van OBS de Erasmus uit Haarlem, die onder begeleiding van en samen met Harald Timmer zijn geschreven.

alt

Het eerste exemplaar is dinsdag 9 juni in Boekhandel H. de Vries op de Gedempte Oude Gracht 27 te Haarlem overhandigd aan de wethouder van Onderwijs Merijn Snoek.

Schreef Harald Timmer vorig jaar al met 17 basisschoolkinderen het boek ‘De schrijfwedstrijd’, deze keer is groep 5 van OBS de Erasmus aan de slag gegaan om prachtige sprookjes te schrijven. Ter bevordering van de taalontwikkeling hebben de kinderen onder begeleiding van kinderboekenschrijver Harald Timmer en de leerkracht, hun verhalen geschreven. Alle facetten van het schrijven kwamen aan bod en enkele prachtige sprookjes, die in tweetallen geschreven zijn, zijn hiervan het resultaat en gebonden in het prachtige boek Verhalen uit de verwilderde tuin.

Het verschijnen van het boek is een nieuwe mijlpaal binnen OBS de Erasmus. Directeur Ruscha Wijdeveld: ‘We vinden dat kinderen zoveel mogelijk de kans moet worden geboden hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doen we natuurlijk op verschillende manieren, maar deze is wel heel bijzonder en het resultaat is werkelijk fantastisch! Dit zal de kinderen hun leven lang bijblijven.’

Kinderboekenschrijver Harald Timmer, oa bekend van de serie over Het wiebelmannetje en de peuterboekjes over Stekel, is erg verguld met het resultaat. ‘Het is een geweldig boek geworden,’ aldus de enthousiaste schrijver. ‘In een geweldig traject zijn fantastische sprookjes geschreven. De kinderen zijn intensief met taal bezig geweest en hebben enorme stappen gezet. Het maakt me trots dat ik ze heb mogen begeleiden.’